Start hier

Aloha,

Mijn naam is Erik en ik heb mezelf verheven tot Trailing Spouse. Een Trailing Spouse is iemand die met zijn of haar partner meeverhuist naar het buitenland omdat die partner in kwestie daar gaat werken. De term Trailing Spouse werd traditioneel meestal gebruikt om ‘de vrouw van’ aan te duiden. De vrouw van de succesvolle expat die, al dan niet tegen haar zin, mee ging naar het buitenland en het daar dan maar moest zien te aarden.

The Trailing Spouse is eigenlijk ‘De man van’

Ik ben ‘de man van’ een vrouw die al een aantal keer een hele mooie werkplek in het buitenland aangeboden heeft gekregen. Na in te zijn gegaan op een aantal van die uitnodigingen, hebben we inmiddels heel wat van de wereld gezien en zijn we ondere andere verhuisd naar Vancouver en naar Sydney.

Not your everyday Trailing Spouse

Afgezien van het feit dat ik me niet echt een verloren Trailing Spouse voel en altijd vol onderdeel ben geweest van de emigratie-besluitvorming, zit ik ook niet thuis te wachten tot er een nieuwe bestemming is gepland. Ik ben (tot nu toe) altijd aan het werk geweest – in mijn eigen veld – in de landen waar we gewoond hebben. Toch draag ik de, door mijzelf toebedeelde geuzennaam, The Trailing Spouse, met trots. Ik ben blij met onze beslissing om naar het buitenland te verhuizen en dankbaar voor alle avonturen die we inmiddels hebben meegemaakt en de levenslessen die we geleerd hebben. Daarnaast is er geen beter antwoord dan ‘I’m just the trailing spouse’ wanneer mensen op je afkomen en vragen wat je doet. Met name als die mensen er automatisch vanuit gaan dat we zijn verhuisd om mijn carrière te sponsoren.

De term ‘Trailing Spouse’

Ik kende de term ‘The Trailing Spouse’ nog niet voordat wij voor het eerste emigreerde naar Vancouver. Als ik het me goed herinner werd de term me toegeworpen door een aangeschoten (of gewoon dronken) kerel die we hadden ontmoet in een wijnbar. Ik zat serieus ons verhaal uit te doeken te doen aan een tafel waaraan een mannetje en vrouwtje of 8 van Canadese wijnen zaten te genieten, toen een van die mannetjes riep: “So, I guess you’re just a trailing spouse then”. Gelach en een “You’re goddamn right!” van mijn kant volgden.

via GIPHY

Het verhaal van deze blog

Naarmate we meer meemaakte kreeg ik de neiging om onze avonturen en de ‘lessons learned’ op te gaan schrijven. Het helpt enorm dat ik schrijven leuk vind en dat ik als ‘digital marketer’ veel schrijf voor mijn werk. We kregen (en krijgen) ook steeds meer vragen over hoe we dingen vinden en aanpakken. En zo ontstond ‘The Trailing Spouse’, mijn blog over emigreren, reizen en leven in het buitenland. Dit blog kun je zien als mijn verzamelde werken. Of beter gezegd: als een plaats waar ik mijn stukjes tekst over onze ervaringen, ideeen en geleerde lessen samenbreng. Alhoewel je artikelen zult tegenkomen waarin ik soms wat adviezen heb verstopt, is dit in de eerste plaats een verzameling van ervaringen die wij hebben gehad tijdens het emigreren naar, en het leven in, het buitenland. Als je die ervaringen kunt gebruiken in je voordeel vind ik dat top, maar het is helemaal niet erg als dat niet zo is.

Meer dan alleen emigreren en verhuizen naar het buitenland

Emigreren en leven in het buitenland zijn de sweet spot van dit blog, maar je vind hier meer. Bij leven in het buitenland (en de drang om in het buitenland te willen wonen) hoort een gezonde reislust. Daarom vind je hier ook verhalen over reizen in het algemeen. Gelukkig ben ik ook niet de enige die hier stukjes achterlaat. Je komt hier ook verhalen tegen van andere mensen die zijn geëmigreerd of een tijd in het buitenland zijn geweest.

Contact opnemen

Wil je iets aan me vragen, iets tegen me zeggen, of heb je een gaaf idee of tip die je met me wilt delen? Laat het me weten!

Enjoy!